07.07.2016 – »NP SBOP« ŠTIPENDIJA

Uspešno smo zaključili projekt štipendiranja z delovnim imenom »NP SBOP«. Projekt je bil časovno umeščen v precej neugoden termin, saj sta maj in junij tista meseca, ko imajo študenti največ študijskih obveznosti. S prijavo na naš projekt so dobili dodatno obveznost – s svojimi pisnimi izdelki o različnih temah vsakdanjega življenja izredni komisiji (dr. Vesna Rijavec, ddr. Matjaž Mulej, Milada Kalezić, Igor Selan, Matjaž Šalamun – Šalca, mag. Marko Slavič) pokazati svojo splošno razgledanost, iznajdljivost in kreativnost.

Nehvaležno je med dobrimi kandidati izbrati enega – najboljšega. Prijavili so se študenti, ki vedo, kaj želijo v življenju. Večina od njih je že dosegla zavidljive uspehe, tako na študijskem kot tudi na drugih področjih. Glede na njihov dosedanji uspeh verjamemo, da bodo vsi kandidati po zaključku študija zlahka našli svojo prvo zaposlitev in uspešno nadaljevali svojo poklicno pot.
Redna komisija, ki ji je predsedoval dr. Borut Holcman, je opravila zadnji razgovor z petimi kandidati, ki so se uvrstili v 3. krog, in sprejela odločitev o izbiri.
Zmagovalec projekta »NP SBOP« 2016 je Sašo Šilec.

Sašo Šilec

 

S Sašom Šilcem bomo v naslednjih dneh podpisali Pogodbo o štipendiranju za obdobje od dne 01.08.2016 do dne 31.07.2017.

Drugouvrščeni kandidat projekta »NP SBOP« 2016 je Aleksandra Messner, ki prejme denarno nagrado v bruto znesku 300 EUR.

Aleksandra Messner

 

Tretjeuvrščeni kandidat projekta »NP SBOP« 2016 je Nino Galun, ki prejme nagrado v bruto znesku 150 EUR.

Nino Galun

 

Vsak kandidat je za našo pisarno svojevrsten zmagovalec. Želimo jim vse dobro.